fbpx

Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Om avsnitt 5 grillmästarna

 Grillmästaren Jimmy Stening blev hemskickad i förra avsnittet. Det är inte många deltagare kvar i näst sista avsnittet i årets Grillmästarna 2016.

Missade du avsnitt 4? - läs allt här

avsnitt 5 1

Christian Hellberg, avsnittets gästdomare - David Batra och Karin Andersson. Foto: TV4

I detta avsnitt var uppgiften att grilla indiskt och vegetarisk mat. Gästdomaren var komikern och författaren David Batra. David är författare till boken "Inte så tråkiga indiska mat".

Grillbloggen.nu har ett unikt samarbete med TV4, läs mer här.

Deltagarn fick 90 minuter på sig att tillaga sin rätt på kolgrillen Weber 57:a och gasolgrillen Weber Genesis E-330. Deras kunskap om indisk mat var inte så stor. Det var främst Ben Game som hade kunskap inom området. Vinnaren i huvudtävlingen gick direkt till finalen.

Våga grilla med gas - läs allt om gasolgrillning här.

Huvudtävlingen

avsnitt 5 6

Christian Hellberg, Karin Andersson och David Batra. Foto: TV4

avsnitt 5 3

Ben Game. Foto: TV4

avsnitt 5 5

Jessica Ortman. Foto: TV4

Nyfiken på vad som finns i skafferiet? Se bilderna här...

DELTAGARNA GJORDE

Anders
Paprika och kikärtssallad, grillat naanbröd med vitlök, kikärtsbiffar med yoghurtsdressing. Det var en stor utmaning för Anders. David tyckte att det var en indisk taco Anders hade gjort. David tyckte det var lite snålt att bara göra en macka.

Daniel
Potatis och blomkålsbiffar, grillad banan och te på kardemumma. Grillad chili, vilket är typsikt spanskt, med mycket smak. Efterrätten tyckte David såg ut som skit men Karin tyckte det var gott med en skön hetta i den. David saknade det indiska i Daniels rätter.  

Jessica
Indisk tofugryta med kokosris, ananaschutney, raita och mango lassi. Gjorde en mycket god gryta enligt Karin. Christian uppskattade inte det vita riset. Lyckades få bra smak på blomkålen. Däremot så gick det inte lika bra för hennes mango lassi. David saknade helt enklet mangosmaken i den. 

Ben
Korma med grönsaker, naanbröd och union bargees, myntayoghurt och mango chutney. Ben hade bra självförtroende inför uppgiften och lyckades med att göra mango chutney på 90 minuter vilket är i det snabbaste laget. Brödet lades upp för tidigt och blev hårt. Karin hade förväntat sig det varm, mjuk och luftigt. Han hade tolkat tävlingen bra men lägger upp sin mat för tidigt vilket resulterar i ett sämre resultat. Ben blev veckas grillare.

Läs Bens grillrecept här

avsnitt 5 7

Delgararna väntar på juryns utlåtande. Foto: TV4

UTSLAGSTÄVLINGEN - Tataki

Daniel, Anders och Jessica gick vidare till utslagstävlingen. Det var första gången för Anders. De skulle grilla Tataki, vilket innebär att man halstrar råvaran på en extremt varm grill med minst 300 grader.

Deltagarna skulle grilla två olika rätter med tatakimetoden på 40 minuter. De fick välja mellan ett antal olika råvaror och fick tillgång till en klotgrill - Weber 57:a. De skulle grilla en rätt baserad på fisk och den andra på kött. Det var en tuff utslagstävling.  

Ingen av deltagarna hade grillat på detta sätt tidigare.  

DELTAGARNA GJORDE

Daniel
Tataki på ryggbiff och tonfisk. Serverades med såser på soja och vinäger. Det var smart av honom att välja tonfisk men tonfisken gick för mycket. Såsen till biffen var bäst. 

Anders
Tataki på oxfilé och tonfisk. Serverades med sötstark sesamsås och en sås på soja, saki och bonito. Anders lyckades inte att skära tunna skivor. Han gjorde två goda såser. Bra yta och helt rått i mitten. 

Jessica 
Tataki på oxfilé och tonfisk. Serverades med såser på soja, chili och koriander. Gjorde två olika såser. Mycket bra grillyta och tunna skivor. Christian förstod inte koriander såsen som hon gjorde. Jessica gjorde den bästa rätten.

Läs Jessica´s recept här

 

Det var Daniel som fick lämna programmet ...

jimmy stening tv4 380

Daniel Belmonte. Foto: TV4

Läs Daniel Belmontes grillprofil här.

Nästa avsnitt är det sista avsnittet - finealen för säsongen! Vem kommer att bli årets Grillmästare? Vem kommer på andra och tredjeplats? Läs den spännande fortsättningen av Grillmästarna 2016 om en vecka! 

Taggar: Grillmästarna2016

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019
YouTube - Gabriel Olsson Intervjuv
YouTube - Gabriel Olsson Bästa Macka
YouTube - 2021