Grillprofilen - Daniel Belmonte

11 juli 2016

Daniel Belmonte en av årets deltagarE i grillmästarna 2016 TV4

 daniel belomnte tv4

Daniel Belmonte - foto TV4

 

Jag träffade Daniel Belmonte på castingen till Grillmästarna 2016 TV4 i Tessinparken. Daniel bor i Alvesta (Småland) och jobbar med catering "Daniels Paellas och Tapas” och  som vårdare på Rättspsyk och ordningsvakt. Han har grillar i fem år men de senaste två åren på allvar. Han har fyra brikettgrillar och tre gasolgrillar.

Vilken råvara tycker du är bäst på grillen?

Hängmörad Entrecote.

Vad grillar du oftast?

Vi grillar med mycket variation, vi grillar det mesta.

Hur uppkom ditt grillintresse?

När mina kompisar bjud mig på grill tänkte jag varför inte testa själv?

Ditt bästa grillminne?

Grillmästarna

Vad är det konstigaste du har grillat?

Det konstigare har varit märgben och lammress.

Vad var det som fick dig att söka till grillmästarna?

Min kompis Luis.

Vad grillade du på castingen till årets grillmästare?

Förrätt: Jumbo räckor med kronärtskocka, krispig serrano skinka, sås gjort med räckornas huvudet, rökt paprika lök och vitlök. Varmrätt: helgrillat hängmörad entrecote på ett kg, med chiichurri, sen tog jag en lök skalade och tömde den, jag grillade rökt sidfläsk och fyllde löken med sidfläsket, champinjoner, koriander och mozzarella ost, sås till löken var en digestivekex.

Berätta, vad var det bästa med att vara med i programmet?

Det bästa att vara med i programmet har varit att träffa massa goda folk, och att man kan mer än vad man tror.

Vilken rätt har du grillat som varit mest utmanade?

Indisk mat eller tsatsiki

Vilka råd har du till den som funderar på att söka till nästa säsong av grillmästarna?

Att man ska vara sig själv, man ska inte försöka att var någon anan.

Vad grillar du mest med?

Jag grillar med med briketer.

Vilka briketter tycker du är bäst?

Jag tycker att Webers nya briketter är bäst.

Läs Grillbloggens stora test av briketter här.

Hur är det med vegetariskt?

 Alltså jag brukar grilla vegetarisk som komplement till kött, skaldjur eller fisk, men inte så mycket veg.

Nyfiken på vegetariskt? Läs om mitt möte med en vegetarisk grillare här.

Har du några tips på bra förrätter?

Jag har många.

Några tips på bra efterrätter?

Jag gillar inte efterrätter.

Vilka grill & BBQ förebilder har du?

Chris Lilly

Vilken är din favoritgrill?

Weber 57 eller Weber Kettle Ranch. Sen Weber Genesis eller Weber summit gasolgrill.

Angående rubb, vad är ditt favorit recept?

Den bästa jag gilla det är rökt paprika från Spanien för att jag har smakat på Santa Maria och det är inte samma sak.

Om du ska köpa en färdig, vilken är din favorit?

Jag gör alltid min egen.

Angående bbq sås, vad är ditt favorit recept?

Egen med spansk honungsrom.

Om du ska köpa en färdig bbq-sås, vilken är din favorit?

Min favorit är Sweet baby ray´s

Kommer du att grilla mer nu efter att du har varit med programmet?

Jajamän, det gör jag varje dag och hela året.

Om du fick ansöka till Grillmästarna 2017 - skulle du göra om det? Varför?

Själv klart att jag skulle göra, för att det är en unik upplevelse.

Stort tack för din medverkan och lycka till i programmet!

Daniel Belmonte 

Bild från castingen. Foto Philip Watz

grillmastarna inspelning IMG 0176

Daniel lyfter på locket till den hemliga låda i avsnitt 4. Foto Peter Watz

grillmastarna inspelning IMG 0484

 Daniel i fokus. Foto Peter Watz

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.