Om avsnitt 2 Grillmästarna

23 juni 2016

Andra avsnitteT av Grillmästarsäsongen TV4.

Allvaret har börjat. Ett uppvaknade för deltagarna då Jimmy Idström blev hemskickad i förra avsnittet.

Läs allt om avsnitt 1 - här

grillmästarna 2016 utslagstävling

Karin Andersson, Christian Hellber och avsnittets gästdomare - Alexandra Zazzi.

Deltagarna fick grilla råvaror från en hemlig låda vilket visade sig vara en riktig utmaning för vissa och det blev dramatiskt för en deltagare. De som inte lyckades imponera på juryn ställdes inför en utslagstävling.

Även detta avsnitt innehöll stress, skurna fingrar, blod och rök. Vilken fortsättning av årets säsong!

Grillbloggen.nu har ett unikt samarbete med TV4, läs mer här

Den hemliga lådan innehöll hummer, ostron, squid (bläckfisk) som skulle tillagas vilket blev en stor utmaning för några av deltagarna. "Vad ska jag göra med det här? Man kan inte grilla ostron! Allt kan man grilla, men inte ostron." För Ben Game så var detta det värsta han har gjort. Han ville inte ens ta i råvarorna. Han gillar verkligen inte skaldjur. Däremot så är skaldjur Jimmy´s favoriter. Skaldjur och fisk är de rätterna som Jimmy beställer när han går på restaurang. "Med tanke på att jag grillar kanonkött själv, så då blir man besviken att äta ute." Jessica var märktbart stressad - hon stod och skakade när juryn kom fram till henne. Daniel missade i sin planering. Han missade att grilla squiden. På 60 minuter skulle deltagarna göra tre rätter på var sin Weber 57:a. I all stress så lyckades Todor att välta sin grill och hans stora delar av hans hummerpizza gick förlorad. Samtidigt som han lyckades skära sig.

Vissa har kommenterat och reflekterade över frågan varför denna tidspress: "Att grilla är ingen tidssport", "Alltså jag vet inte .. vad exakt tillför momentet tidspress i alla matlagningsprogram? Mmm vad gott, detta måste du ha lagat snabbt?", "Kände mig stressad själv när man försöker sätta sig in i situationen med tidspress och hjärnsläpp!"

Årets säsong av grillmästarna skiljer sig åt mot tidigare år. Den största förändringen är att budgeten är kraftigt minskad då en av programmets huvudsponsorer inte längre är med. Därför har inspelningsschemat kortats ner mot tidigare. Vissa inspelningsdagar skulle de hinna med både inspelningen av huvudtävlingen och utslagstävlingen. Huvudtävlingen med 60 minuters tillagningstid tog ca 5-6 timmar att spela in. Därefter skulle utslagstävlingen spelas in före det blir mörkt. Med tanke på att programmet spelades in i början av Maj så var det inte så mycket tid att leka på.

Kolla in när vi grillade pilgrimsmusslor på ett anorlunda sätt och friterade squid på grillen - här

Deltagarna gjorde

Todor Atanassov
Hummerpizza med chevréost, aubergine och ruccola. Grillad squid med lime och parmaost. Grillade musslor med koriander, vitlök och chili.

Ben Game
Grillad hummer med parmesanost och champjoner. Ångade ostron med syrlig vinegrette. Grillad squidpasta med tomatsås och mynta. Hummern började brinna eller "sotad" som man säger på restaurangspråk.

Jessica Ortman
Grillade ostron med koriande, chili och vitt vin. Squidsallad med vattenmelon, tomat och citron. Grillad hummer med basilikasmör och parmesanost. Christian gillar smör så denna rätt gick hem.

Daniel Belmonte
Zuccinimontaditos med squid och tre sortes aioli. Hummergratäng med manchego, vitlök och paprika. Grillade ostron med chili och limevinegrette.  Tyvärr så han Daniel inte med att grilla sqiden.

Anders Litzell
Dubbelrökta ostron med medelhavsvinegrette på sardeller lök och tomat.

Anders blev veckans grillare - läs hela hans recept här

Jimmy Stening
Grillad hummer fylld med smörsås och rom. Grillad squid marinerad i chili.

Sirkku Almgren
Grillad hummer fylld med smör, lök och oregano. Grillade ostron med olivröra. Tyvärr så hann Sirkku inte göra den planerade pommes frites och öppna ostronen men det löste hon snyggt med att lägga med en ostronkniv. Vilket juryn inte blev imponerad av. Jag tyckte det var en bra idé.

 

De som gick vidare till utslagstävlingen var följande: Sirkku, Todor och Daniel.

Vilka skaldjur tycker du om att grilla?
Kommentera och lägg gärna upp bilder på Grillbloggen.nu´s Facebooksida. https://www.facebook.com/Grillbloggen/

Utslagstävlingen - Grilla en vegansk soppa

grillmarnaäst 2016 avsnitt 2 utslagstävlingen

Daniel Belmonte, Sirkku Almgren och Todor Atanassov redo för utslagstävlingen.

Rosenhill på Ekerö, utanför Stockholm är ett grönsaks paradis. Det är här som utslagstävlingen genomfördes. Deltagarna fick var sin Weber Q1200 gasgrill att arbeta med. Uppgiften var att grilla varsin vegetarisk soppa och imponera på Karin och Christian.

Våga grilla med gas - läs allt du behöver veta för att grilla med gasol här

Todor gjorde en sommarsoppa med grönsaker serverad med krutonger och grillad sparris.

Sirkku gjorde en Potatis och pumpasoppa med vegansk färskoströra.

Daniel gjorde en röd linssoppa med grillad sparris och rostat bröd.

Daniel lyckades bäst med sin linssoppa - läs hela receptet här

Todor lyckades inte full ut och var den grillmästaren som fick lämna programmet ikväll.

Läs Todor´s Grillprofil här

Har du grillat en vegetarisk soppa?
Kommentera och lägg gärna upp bilder på Grillbloggen.nu´s Facebooksida. https://www.facebook.com/Grillbloggen/

Om en vecka följer vi nästa avsnitt av årets Grillmästarna, passa på att läsa de andra artiklarna, länkarna hittar du nedanför:

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.