Grillmästarna 2016 Antagningen del 1
Castingen / Antagningen
Nu var det dags. Idag gäller det. I dag ska jag åka till Tesinparken, Östermalm, Stockholm och grilla.
Missade du artikel om min ansökan - läs den här. Häftig video!
Jag är en av de 21 personer som ska imponera på Christian Hellberg, teamet på TV4 och Titan Television. Min plan är att grilla en kyckling utan ben. Dvs karva ut skrovet ur kycklingen inifrån och ut, fylla den med lårkycklingfilé och sedan lägga den på grillen.
Menyn
- Urbenad kyckling, fylld med kyckling, citron och timjan.
- Soja- och smörvinägrett.
- Rostad sötpotatis i glödande kol.
Det är en tidig aprildag. Inte speciellt varmt ute. Men vad gör det när man har ett par varma grillar med sig.
Dags för uttagningen till Grillmästarna. Väskorna är packade. Allt är planerat in i minsta detalj. Hoppas jag.
Bilen är fullpackad. Övriga familjen rymdes inte. De får ta den andra bilen för att komma med.
Först lite extra inköp. Sparris måste man alltid ha.
Extra pris på kyckling. Tack för det ICA Käppala!
Eller ska man ta en färdiggrillad kyckling? Jobbet är liksom redan gjort då. Tänk om jag skulle komma med i programmet med en färdiggrillad rätt...
Kan man grilla M-kulor? Humm, jag har inte testat. Jag käkar dem råa - rawfood :-)
Ett par påsar ICA Briketter passar perfekt.
Läs Grillbloggens stora test av briketter. Visst köper du rätt?
Familjen ligger tätt bakom mig på väg in till ödes plats. Här passerar vi Lidingöbron, i laglig hastighet ;-)
Johan Andersson till höger, producenten för Grillmästarna. Han har varit med redan från början. Hans minne är helt otroligt. Han kommer ihåg att jag hade varit med i första säsongen. Han kommer till och med ihåg vart jag stod och vad jag grillade. Imponerande! Jag kommer knappt ihåg vad jag åt till frukost. Mycket trevligt möte i alla fall fast jag inte kommer ihåg att vi tidigare träffats.
Ut med all utrustning. Det är först nu när jag skriver detta ett par månader efter bilden togs som jag funderar på varför så mycket saker? Jag ska ju bara grilla en rätt eller hur? Men i alla fall - ut med all utrustning.
Skönt att ha hjul på grejorna.
Kamerateamet är på plats och filmar.
Vissa har större utrymme i bilen än andra. Detta är också ett sätt att transportera en Weber 57:a.
"Ben - vi ska grilla här inte surfa..."
När folk börjar bygga diskar, sätta upp tält, hälla ut sand på sin surfingbräda, piffa med sitt röda hår så börjar jag fundera - vad gör jag här?! Jag hör inte hemma här... Hjälp!
Väskor fullpackade av allt som jag eventuell behöver och inte behöver och lite till som man kanske behöver om man behöver. Ni förstår, jag tycker om att vara garderad. Och jag ansöker om att vara med i en TV-produktion där man inte får reda på någonting i förväg. Vad har jag gett mig in på?
Jag har i alla fall med mig en duk för att piffa till det lite.
I höstas fällde vi ett par träd. Min son fixade till ett par bitar som passar för en grillers.
Full fart i alla köken.
Anders Litzell håller på att packa upp.
Vissa tog med sig bågen.
Undra om denna går att grilla? Den kanske smälter...
Anders Litzell ser glad ut.
En annan har en annanas.
OK, action. Som ni ser så är det en lägre budget i år. Kameran har blivit mindre. Nä... detta var en intervju för Titan som ställer fler frågor om vad jag ska grilla och min eventuella medverkan i Grillmästarna.
Jag injicerar rökvatten i tomater. Fungerar inte... De sprickeroch smakar inte vatten. Misslyckande!
Christian Hellberg fick något starkt i munnen. Vet inte om det var dryck eller mat men starkt var det...
Som ni ser finns det ett riktigt kamerateam på plats.
Vissa deltagare försöker med alla medel för att komma med.
Utfrågningen går vidare. Den stora jakten efter de 8 personer som ska gå vidare till TV-programmet är i full gång.
Här har vi Sirkku Almgren som träffar Christian för första genomgången. Alla blir filmade två gånger. Första gången - genomgång om vad som ska grillas. Andra gången när allt är klart och ska provsmakas.
Turen är nu min. Nu ska jag berätta exakt vad jag ska göra. Christian kommenterar att grillränderna på sötpotatisen bara finns på bild och inte i verkligheten. Gissa om jag är nöjd när jag får till dem.
Som sagt - nöjd ;-)
Det ska vara kul på en inspelning. Eller hur?
Dags att börja karva ut skrovet, inifrån, utan att förstöra skinnet.
Bena ur en kyckling, inifrån och ut, utan att skada skinnet är en utmaning. Att göra det under tidspress med en kamera i ansiktet. Det är en annan femma.
Schalottenlök till smörvinägretten. Nej, det är inte Galliano, det är olivolja... Men det hade varit gott med en hot shot i det kalla vädret.
Ytterligare en träff med filmteamet.
Jag får celebert besök av Ulrika Lagerlöf, deltagare i Grillmästarna 2014.
Någon har med sig en splitter ny Weber 57:a.
Smart lösning på att grilla lax snyggt. Eller kanske var det rökning.
Vissa grillar, andra eldar ;-) Det ser ballt ut i alla fall!
Men det är ju kyckling jag tillagar.
Koka vatten till disken. Ta ett överblivet grillgaller, lägg det på skorstenständaren, placera en kastrull på med vatten så får du varmvatten till disken.
Oavsett vart man grillar så måste man tänka på hygienen. Tips till nästa år - ta med en dunk med vatten. Det var en bristvara i år.
Hur gick det? Se fortsättningen här...
Taggar: Grillmästarna2016