Årets Grillmästare 2015

15 juli 2015

Grattis Martin Nordh till titeln Årets Grillmästare 2015!

martin nordh tv4

För några minuter sedan blev det klart att Martin tog hem 1:a platsen. Vinsten är 100.000 kr och en resa till USA där han får besöka Chris Lilley som är en legend för oss grillade . Så första frågan till Martin är självklar.

Hur känns det?

Helt underbart! Nu bränner vi alla vinstpengarna och dra på en underbar BBQ resa med hela familjen. Det är ju rätt så kostsamt att åka till USA och nu med vinsten har vi råd, säger en lycklig Martin. Avsnitt fem var det bästa! Vi hade alla roligt och skojade mycket med varandra. Efter huvudtävlingen så hoppade jag upp i Jimmys famn men det var inte ok så vi var tvungen att ta om det. Så vi tog i hand istället. Stämningen mellan oss är bra! Alla är värdiga vinnare, säger Martin.

Men i både i TV och i sociala medier utmålas Jörgen som den buffliga, stöddiga typen - är han så?

Vid första anblicken så kan han vara arogant men när man lärt känna honom så är det en go kille. När man blir intervjuvad före, under och efter tävlingen så får man frågor som är vinklade på ett sådant sätt så att det ska bli en viss stämning mellan oss i programmet. Jag fick en fråga i sista programmet vem som inte ska vinna. Men alla var ju värdiga vinnare. Det är inte riktigt det svaret produktionen ville ha. Så jag sa Jimmy för att han har varit med i nästan varje utslagstävling och klarat sig och Jörgen misslyckades med Njurtappen och Paellan. Det är ju goa killar bägge två.

Jag träffade Jörgen på Grill och BBQ VM där han har i Grillbutikens monter och grillade och jag kan bara hålla med. Jörgen är en mysig och go kille, innerst inne.

Givetvis så är jag nyfiken över varför du sökte till Grillmästarna

Inför första säsongen så missade jag att anmäla mig. Jag hade just börjat grilla på allvar då. Andra säsongen så gick jag vidare till uttagningen i Stockholm men kom inte med i programmet. Det var en nyttig erfarenhet inför årets antagning. I år satte jag menyn ett par dagar innan uttagningen i Tantolunden i Stockholm. Jag hade klart för mig att det var smakerna som måste sitta och det gjorde det i år. Jag gillar ju att grilla så att vara med var ju självklarhet, jag var ju taggad som tusan efter missen förra året då jag inte kom med. Jag var ju givetvis intresserad över att se hur duktig jag var, om det skulle räcka ända fram till programmet. Och det gjorde det. Med råge!, säger en mycket stolt Martin.

Att vara med i programmet har öppnat många nya dörrar och gett mig många nya erfarenheter. T.ex. att grilla på gasol har jag inte gjort tidigare. Jag har inte heller gjort korv och grillat hel fisk. Inte heller vegetarisk burgare och det kommer jag nog inte att göra igen, säger Martin och skrattar.
Jag har blivit mycket mer kreativ i mitt grillande, helt klart. Är det något nytt som ska grillas så vet jag vad jag vill uppnå men kanske inte exakt hur jag ska göra och det är det som är tjusningen med med programmet - att bli utmanad. Jag har hela tiden velat att få mer inspiration och nu har jag verkligen fått det! Det mest positiva med att vara med i programmet är att jag har träffat otroliga människor med samma passion för grillning som jag har. Jag har utvecklat både mig och min grillning till en ännu högre nivå än tidigare. Just nu känner jag bara en otrolig glädje att fått vara med!

Om det blir en nästa säsong av Grillmästarna - vad ska man tänka på om man vill ansöka?

Hela tiden så tjatar juryn om smakerna. Det ska vara grillat, grillsmaker, grillyta dvs grillat! När jag grillade fisken i utslagstävlingen så fick den en fin yta men den blev klar lite för tidigt. Om den skulle ligga kvar på grillen så skulle den bli bränd. Jag la purjolök och klickade ut kryddsmör så det smälte ner genom purjolöken och på så sätt sänkte värmen och fick till en riktigt god grillsmak. De är ju det juryn vill ha, grillsmak. Tänk på att verkligen var säker på allt det du ska grilla på uttagningen. Om du ska göra tre rätter se då till att verkligen fixa alla tre rätterna perfekt! Annars så kan du lika gärna hoppa över en rätt.

Vi har ju haft några härliga karaktärer under säsongen, tror du måste man vara en karaktär för att komma med?

Det är ju många olika personer som bestämmer vilka som går vidare till programmet. Det är produktionsbolaget, juryn m.fl. och alla har ju sin agenda vilka som passar in. Givetvis måste man kunna grilla för att komma med. Min strategi var att hålla en låg profil, att lyssna mer och höra vad de andra sa före jag sa något.

Kommer du att grilla mer nu efter att du har varit med programmet?

Självklart kommer jag att göra det. Nu har jag ju börjat prenumerera på City Gross grillkasse och får inspiration från dem! I dag blir det burgare!

Hur är det att vara grillmästare och nu årets grillmästare?

Vad som helst kan hända. Grillen kan bli för varm, det kan börja regna - det är mycket som kan ställa till det. Det är en sak att ha en plan men ibland är det svårt att följa den exakt. Det är ju det som en grillmästare måste kunna hantera. Värme, luft och regn. En riktigt grillmästare måste kunna hantera ändrade förutsättningar.

Vi såg dig grilla tillsammans med de andra finalisterna, Jörgen och Jimmy på Sommarkrysset i TV4 i lördags - hur var det?

Det var en galen tillställning! Helt underbart kul! Det var bara att grilla och leverera. Trevlig att få prata med alla grill intresserade på plats. Vi rökte lax, grillade fläskkarré och svamp till alla artisterna och gästerna som var på plats och tittade på programmet. Det blir alltid något missöde. Jag ställde bunken med glaze till fläskkarrén på sidobordet på grillen och penseln råkade hamna fel. Så när jag stängde locket på grillen så ramlade bunken och hälften av glasen rann ut. Men sånt är livet. Gästerna som smakade tyckte allt var gott och det är ju det som är det viktigaste.

Läs artikeln om grillningen på Sommarkrysset här (nytt fönster)

Vad har du för planer för framtiden?

Jag kommer att utveckla mitt nystartade företag, smoking aces bbq, ett grillevent företag där jag åker ut till personer och grillar hemma hos dem. Det är ju det som är det roligaste! Att ha kul, bjuda på sig själv och inspirera andra. Alla som grillar är ju sköna människor. Nästan alla som grillar har en åsikt men det sköna är att de flesta är intresserade och ödmjuka.

Är det något event som du tycker är mer utmanade än andra?

Bröllop. Man vill inte vara den som levererar dåligt då på deras sepciella dag eller hur?

Tack Martin och jag hoppas att vi får se mycket mer av dig ute i grillsverige!

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Våra tjänster
  • Annonsera

  • Samarbeta med oss

  • Grillevent

Bli medlem
Bli medlem i Grillbloggen, helt kostnadsfritt och få erbjudanden, information och möjlighet till lite mer...

Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.