Välkommen!

Sajten för dig som tycker om grillning och BBQ.

Rökta ribs i WSM 47

 

4th of july grillbloggen ribs 1

Ta bort hinnan genom att sätta in en trubbig bordskniv och lirka in den under hinnan. Få fäste och dra bort hela hinnan.

4th of july grillbloggen ribs 2

Rubba in ribbsen med en kryddblandning. Går att köpa färdig på affären.

4th of july grillbloggen ribs 3

Jag prövade att hänga ribbsen i smokern. Hittade ett perfekt tillbehör till WSM 47:an som jag har.

4th of july grillbloggen ribs 5

När du ser att köttet börjar dra ihopsig och benen börjar synas på ändarna. Då är de klara. Tar ca 3-4 timmar.

Lägg bara på rökflis så att de röks första timmen. Temperaturen i smoken bör ligga mellan 100 och 120 grader.

Så här lång kan man förbereda.

4th of july grillbloggen ribs 6

Ta fram ribbsen. Skär dem i mindre bitar. Pensla in dem i en BBQ sås och värm dem på grillen. Inte förvarmt då bränns BBQ såsen. Använd ingen oljemarinad. Inte nu och aldrig annars heller för den delen. Olja brinner bra! Och det vill vi inte.

Taggar: Revben Ribs Weber Smokey Mountain Cooker 4:th of july

YouTube - BBQ Island
YouTube - Keter Liten arbetsbänk
YouTube - Grillmässan2018
YouTube - Julklappstips Grilltillbehör
YouTube - Julklappstips Grillböcker
YouTube - Intervju Johan Magnusson
YouTube - Korvfestivalen 2019
YouTube - Våfflor på grillen
YouTube - 4 olika material för bänkstommar i ett u
YouTube - Olika typer av förvaring i ett utekök
YouTube - Bygga utekök, grunden är viktigast
YouTube - Pimpa uteköket med härliga hyllor och ka
YouTube - Trädgårdsmässan2019
YouTube - Zigge2019
YouTube - Heta Såser
YouTube - Grillmässan 2019
YouTube - Global Grillskolan Fisk
YouTube - Global Grillskolan Entrecotte
YouTube - Global Grillskolan Ajvar Relish
YouTube - Spoga_Traeger
YouTube - Spoga_KamadoJoe
YouTube - Spoga_BroilKing
YouTube - Spoga_Big Green Egg
YouTube - UtekokTak
YouTube - GMG Johan 2019
YouTube - SPOGA_GMG2019