Tända grillen smokern

25 januari 2014

Snabbaste sättet är att använda sig av en så kallad skorstenständare. Man fyller rörer med så många briketter som önskas. Om du ska göra en "snake" (rökning på en vanlig klotgrill) eller tända din smoker (WSM) så behöver du bara 12-15 briketter.

Om du inte har en gasolgrill med sidobrännare tillgänglig så kan du ta så kallade tändkuber som du tänder, därefter placerar du skorstenständaren ovanför. Jag använder mig av min sidobrännare på en Weber Summit 670. Visst, lite overkill men det fungerar :- )

weber skorstenstandare tanda grillen 1

 

weber skorstenstandare tanda grillen 2

 

weber skorstenstandare tanda grillen 3

Grillbloggen

Peter Watz AB
Blåbärsvägen 22
181 64 Lidingö
070-8403191

Avdelningar
Copyright

Allt innehåll (texter, bilder, filmer) skyddas av upphovsrätten och ägs av Grillbloggen (Peter Watz AB) eller respektive rättighetsinnehavare (namnges där det är aktuellt.) Inget innehåll får kopieras, laddas ner eller på något annat sätt åter reproduceras på något sätt. Om så sker kommer vi debitera från 15.000 kr + moms per bild, text, film. Vill du använda vårt innehåll? Ta kontakt med Peter på 070-8403191 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi är öppna för samarbeten. Du får gärna länka till denna sajt, du får gärna dela artiklar och tipsa dina vänner.