Ett besök i Sälen utan att gå på Lammet och Grisen är ett stort misstag. Passa på att boka bordet samtidigt som du bokar ditt boende. Det är alltid lång kö för att boka bord.
För något år sedan utökade restaurangen med en lounge med en magnifik utsikt mot sälen fjällen. Men dagen till ära så var det total dimma så den upplevelsen uteblev tyvärr. Men jag kan förstå hur häftigt det kan vara med den utsikten och ett glas bubbel.
Vi fick vårt bord och en introduktion till hur det fungerar. Det finns en mängd olika rätter men huvud sakliga rätten är 3-rätters köttbuffé. 1:a varvet – Fläskfilé, 2:a varvet Lamm och sista varvet Oxfilé. Till varje varv så finns det en egen avdelning med tillbehör. Sparris, en otroligt god potatisgratäng, chevré gratinerad broccoli, gonti, potatis och mycket mer.
Köttet trancheras av kockar inför gästen, se filmen nedan. Det finns olika stekgrader på de flesta köttslagen. Oxfilén fanns i tre olika stegrader från rött till välstekt.
Vid entrén till restaurangen finns en välmatad butiksdel med kött, ostar, nötter mm till salu. Samma kött som används i köket finns också som man kan köpa med sig hem.